Kiertomatka Islantiin tarjoaa upeita elämyksiä!

Islanti on pieni saari, joka tarjoaa suuren määrän upeita elämyksiä. Kiertomatka kannattaa aloittaa Reykjavikista ja tutustua sen historiaan ja kulttuuriin. Seuraavaksi voi vierailla luonnonkauniissa Thingvellir-luonnonpuistossa, jossa pääsee nauttimaan ihastuttavasta hiljaisuudesta ja kauneudesta. Islannissa kannattaa myös tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin maistelemalla herkullisia islantilaisia ruokia sekä juomalla paikallista olutta. Matkan varrelta on mahdollista poimia matkaevästä kalastajilta sekä vierailla Blue Lagoon -kylpylöissä, joissa pääsee hemmottelemaan itseään ja rentoutumaan.

Monimuotoiseen Islantiin – kiertomatkalla pääsee tutustumaan tähän kauniiseen saareen

Islanti on monimuotoinen ja ainutlaatuinen saari, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Netistä on helposti varattavissa Islannin kiertomatkoja, jotka mahdollistavat tutustumisen saaren luonnonkauneuteen, historiaan ja kulttuuriin. Kiertomatkan aikana on mahdollista tutustua Islannin upeisiin maisemiin, joita ovat muun muassa vuoristot, tulivuoret, geysirit ja suolajärvet. Myös saaren kaunis lintu- ja eläinkunta sekä erilaiset luontokohteet ovat tutustumisen arvoisia. Islannissa on myös runsaasti historiallisia paikkoja, joissa voi oppia saaren menneisyydestä. Tutustumisen arvoisia ovat esimerkiksi Thingvellir-luonnonpuisto, Reykjavikin vanhakaupunki sekä Hallgrimskirkja-kirkko. Kierroksen aikana kannattaa myös maistella Islannin herkullisia ruokia ja juomia, tutustua paikalliseen kulttuuriin tai osallistua erilaisiin tapahtumiin ja nauttia musiikista ja taiteesta. Kierroksen päätteeksi voi rentoutua lukuisissa terveyskylpylöissä tai rentoutua luonnon helmassa.

Mitkä ovat Islannin hienoimmat nähtyvyyydet?

Islannin hienoimpia nähtävyyksiä ovat mm. Blue Lagoon -kylpylä, Thingvellirin kansallispuisto, Gullfossin vesiputous ja Geysir-geysiiri. Myös Reykjavikin pikkukaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Islannissa on myös monia upeita luonnonmaisemia, kuten Vatnajökullin jäätikkö, Mývatnin suolajärvi ja Fjallabaksin luonnonpuisto. Lisäksi saaren itäosassa sijaitseva Jökulsárlón-järvi on yksi maailman kauneimmista paikoista. Islanti on myös tuntemattomampien nähtävyyksien maa. Esimerkiksi Landmannalaugarin alue tarjoaa uskomattoman vihreitä maisemia ja punertavia tulivuorenpurkausjokia. Myös Kirkjufell-vuori on yksi Islannin tunnetuimmista luonnonmaisemista.

Islantilainen ruokakulttuuri

Islannin ruokakulttuuri perustuu vahvasti meren antimille ja luonnon tuotteille. Islantilaiset syövät paljon kalaa, joka tarjoillaan usein paistettuna tai savustettuna. Lisäksi he syövät paljon lihaa, erityisesti lampaanlihaa. Myös maitotuotteet ovat suosittuja, ja ne tarjoillaan usein juustoina tai jogurtteina. Islantilaiset arvostavat myös luonnon antimia, kuten marjoja ja sieniä. Niitä käytetään monissa erilaisissa ruoissa, kuten keitoissa ja leivonnaisissa. Erityisen suosittuja ovat mustikka- ja puolukkapiirakat sekä mansikkajugurtti. Islannin ruokakulttuuri on hyvin monipuolinen ja se sisältää runsaasti erilaisia makuja ja aineksia. Se on myös hyvin terveellistä, sillä islantilaiset syövät paljon tuoreita raaka-aineita ja vihanneksia sekä vain vähän rasvaa sisältäviä elintarvikkeita.

Mikä on paras aika matkustaa Islantiin?

Islanti on parhaimmillaan kesällä, jolloin siellä on lämmin ja aurinkoinen sää. Keskikesällä (heinä-elokuu) päivien pituus on pisimmillään ja auringonpaisteesta voi nauttia myös öisin. Tammi-helmikuussa Islannissa on kylmää ja pimeää, mutta se tarjoaa myös ainutlaatuisia mahdollisuuksia nauttia revontulista ja lumisista maisemista.

Paljonko maksaa matka Islantiin?

Matkan hinta Islantiin riippuu monista tekijöistä, kuten matkustusajankohdasta, lentoyhtiöstä ja valitusta majoituksesta. Yleisesti ottaen meno-paluu lentojen hinnat vaihtelevat noin 500 ja 1500 euron välillä. Lisäksi majoitus- ja ruokakulut vaihtelevat paljon riippuen siitä, miten haluaa matkustaa.